Gezondheid uit de apotheek van God. Maria Treben
Чтение книги онлайн.

Читать онлайн книгу Gezondheid uit de apotheek van God - Maria Treben страница 7

Название: Gezondheid uit de apotheek van God

Автор: Maria Treben

Издательство: Автор

Жанр: Эзотерика

Серия:

isbn: 9783709501368

isbn:

СКАЧАТЬ ik in Oostenrijk in verschillende zenuwinrichtingen. Geen enkele arts kon zeggen wat er aan mij eigenlijk scheelde, laat staan mij helpen. Ik heb een week lang brandnetelthee gedronken en als een wonder verdween die ziekte alsof ik ze nooit gehad had.« Uit de genoemde feiten ziet men hoe vlug kruiden genezing kunnen brengen. Weliswaar helpt één kop per dag niet, bij zware ziekte moet men minstens twee liter sloksgewijs, verspreid over de hele dag, drinken.

      Een verkoopster deelde mij mee, dat zij op haar reizen steeds brandnetelthee in haar thermosfles meenam. Zij zweert bij de goede hulp ervan. Hij lest niet alleen haar dorst, maar maakt haar fit en zij is nooit meer moe!

      Nog een bijzondere raad: bij ischias, spit, zenuwontsteking in armen of benen, strijkt men met een verse brandnetel lichtjes over de pijnlijke lichaamsdelen. Bij ischias bestrijkt men de benen, beginnen bij de enkel, aan de buitenzijde, langzaam tot aan de heup en vandaar over de binnenzijde van het been tot aan de wreef. Dat herhaalt men nog twee maal en tenslotte strijkt men van de heup tot onder het zitvlak. Men kan dat ook zo doen met andere zieke ledematen, daarna moet men die ledematen met talkpoeder bepoederen.

      Moeten wij God niet danken voor de gunst zulke wonderbare geneesplant te bezitten? In onze jachtige tijd lopen wij deze achteloos voorbij en grijpen wij liever naar pijnstillende middelen, die dan overdadig genomen worden. Maar echt helpen kunnen onze goede, helaas vergeten geneeskruiden ons veel beter.

      Ten slotte wil ik hier nog een ervaring aan toevoegen, die op mij een sterke indruk heeft gemaakt. In onze kleine stad leerde ik een oude vrouw kennen die mij vertelde dat haar dokter bij haar sterk woekerende maagkanker had vastgesteld, maar omdat zij al zo oud was, kon zij er niet toe besluiten zich nog te laten opereren. Iemand adviseerde haar brandnetelthee te drinken. Elke dag ging zij de tuin in waar langs de heg brandnetels woekerden en bracht er telkens een handvol van mee. Toen zij einige tijd later haar geneesheer opzocht vroeg die verbaasd: »Ja, hebt u toch laten opereren? Maar ik zie geen litteken!«

      De woekerende kanker was volledig verdwenen en die vrouw kon nog van een gezonde levensavond genieten. Wij mogen het echter niet zover laten komen. Nooit kan er een kwaadaardig gezwel ontstaan als wij de brandnetel niet alleen hoogachten, maar ook regelmatig zijn wonderbare kracht in ons lichaam door de thee laten inwerken.

      Nog een goede raad: begin nog vandaag met een brandnetelkuur. Gedroogde brandnetels zijn in elke apotheek of kruidenhandel te verkrijgen. Haal onze geneeskruiden weer in huis. En trek er in de lente met schaar en handschoenen in Gods vrije natuur op uit. Het is ‘n grote vreugde om onder Gods vrije hemel zelf brandnetels te plukken. Hoe verser zij gebruikt worden, hoe beter zij werken, dat leert de ervaring. Denk ook aan een voorraad voor de winter, hiervoor kunt u het beste de meibrandnetel plukken. Wees blij dat u zelf iets kunt doen voor uw gezondheid!

      Een lezer uit Westfalen schrijft: »Mijn buurman gebruikt brandnetels om ongedierte en onkruid te verdelgen. Hij doet heel veel brandnetels in een ton van wel 300 liter (men kan het ook met minder doen) en laat de brandnetels geruime tijd in ‘t water uitlogen. Met dat brandnetelwater besproeit hij telkens opnieuw al zijn planten en houdt ze zo zonder chemische middelen vrij van ongedierte. Ook in wortels komen er op deze manier geen wormen meer voor!«

      Als u nog meer wilt weten over de resultaten van brandnetelgebruik lees dan ook het boek: »Maria Trebens Genezingen«. Verschenen bij de uitgeverij Ennsthaler, 4400 Steyr, Oostenrijk.

      Van de andere kant gaan vandaag de dag veel landbouwers ertoe over, om brandnetels die in nog niet besmette bossen of weilanden ver weg van snelwegen groeien, met chemische onkruidverdelgers te bespuiten, net dié brandnetels die nog schoon en zuiver, door het milieu nog niet vervuild zijn! Aldus komen de ook voor mensen schadelijke giften zelfs tot in de zuiverste bossen voor. Dat daardoor ook vogels en insecten vernietigd worden, daar denken zij niet aan. De meeste boeren gunnen zich niet meer de tijd om de brandnetels nog met een zeis af te maaien. Hoe blind zijn wij mensen toch geworden!

       GEBRUIKSAANWIJZING

      THEE: 1 overvolle theelepel kruid voor ¼ l. kokend water, opgieten en kort laten trekken.

      BRANDNETELTINCTUUR: In de lente of de herfst worden de uitgegraven brandnetelwortels met een borstel gereinigd en fijngesneden; men vult er een fles mee. Daarover giet men graanjenever van 38% tot 40% en laat 't 14 dagen op een warme plaats trekken.

      VOETBADEN: Telkens twee handen vol goed gewassen en uitgeborstelde wortels en verse brandnetels met stengels en bladeren 's nachts in 5 l. water opzetten en de volgende dag tot tegen het kookpunt brengen. Daarin gedurende 20 minuten zo warm als men verdragen kan de voeten baden. De brandnetels blijven in het water tijdens dit voetbad. Hetzelfde voetbad kan men nog 2 tot 3 maal, telkens weer opgewarmd, gebruiken.

      HAARWASSING: 4 tot 5 maal twee handen vol gedroogde brandnetels worden in een pot van 5 l. koud water opgezet en met een kleine vlam langzaam aan het koken gebracht. Dan 5 min. laten trekken. Als men

      de brandnetelwortel gebruikt zet men er twee handen vol 's nachts in koud water van op, brengt het de volgende dag aan het koken en laat het 10 min. trekken. Bij deze manier van haarwassen moet groene zeep gebruikt worden.

      Daslook

       (Allium ursinum)

      Elke lente brengt nieuwe hoop op zonneschijn en warmte. Innerlijk zijn wij weer blij en opgeruimd. Wij zijn blij om het eerste groen en de jubelende vogels en ervaren dat alles met een dankbaar hart als een geschenk van onze Schepper. Bij het zien van deze groene weelde zouden wij een lente-kuur moeten nemen; een bloedzuiverende kuur moeten doen om de afvalstoffen uit te drijven en ons lichaam een gezondmakende en een niet te versmaden opfrissing te geven.

      In het bijzonder het daslook, ook wilde knoflook genoemd, dat tot de eerste lenteboden behoort. Zijn helgroene, lancetvormige glanzende bladeren, die op meiklokjes lijken komen uit een langwerpige knol die met witte doorschijnende velletjes omgeven is. De gladde helgroene stengel met zijn witte bloesemtros kan ± 30 cm. hoog worden. Daslook groeit uitsluitend op humusrijke, vochtige weiden, in schaduwrijke en vochtige dalen, onder kreupelhout, in loof- en bergbossen. Men ruikt zijn sterke knoflookgeur nog voor men de plant te zien krijgt. Deze geur heeft het ook de naam van »wilde knoflook« bezorgd en belet ons daardoor het te verwarren met bladeren van de meiklokjes en zeer zeker met de giftige herfsttijloos.

      Heel vroeg in het voorjaar zijn veel vochtige loofbossen bedekt met de groene bladeren van het daslook. Zij komen in april en mei, dikwijls nog vroeger, uit de grond. Maar de bloesems zijn pas vanaf half mei tot juni te zien. Geweldige geneeskrachten sluimeren in het daslook en men zegt dat zelfs beren na hun winterslaap er naar op zoek gaan, om er hun maag, darm en bloed mee te reinigen. Daslook heeft bijna dezelfde eigenschappen als onze knoflook, maar het is nog geneeskrachtiger. Het is bijzonder geschikt voor een zuiveringskuur in de lente en ‘t helpt chronische huidziektes te bestrijden.

      Omdat de bladeren bij het drogen hun geneeskracht verliezen, worden zij voor de bloedreinigende lentekuur vers gebruikt. Men snijdt ze fijn en strooit ze op de gesmeerde boterham, men hakt ze fijn en doet ze (ongekookt) bij de soep, op de aardappelen, en bij andere spijzen waarvan men anders de smaak met peterselie verbetert. Men kan deze bladeren ook als spinazie of als sla gebruiken. Als men er wat te veel van gebruikt kunnen ze een bijtende smaak veroorzaken en men zou ze dan met brandnetels moeten mengen.

      Men СКАЧАТЬ