Название: Cum arăta cu adevărat Isus Hristos?
Автор: Андрей Тихомиров
Издательство: Автор
isbn:
isbn:
Fiind fiul lui Dumnezeu, el sa născut dintr – o femeie muritoare – Fecioara Maria – ca rezultat, el sa numit Fiul lui Dumnezeu și-uman.
Evanghelia/ din Luca / o descrie astfel: a fost odată (Fecioara) Maria și soțul ei Iosif, tâmplar, cu care a fost logodită doar (în Talmud, o colecție de legi evreiești, se spune că logodna se face prin contact sexual și, apropo, poate fi realizată începând de la vârsta de trei ani, astfel de alte popoare au aceleași obiceiuri, de exemplu, kazahii – "zhastai-kudalasu" – logodna mirilor în copilărie, căsătoria minorilor.
Celebrul regizor olandez Paul Verhoeven, care a filmat filmul "Instinctul de bază", a scris cartea "Iisus din Nazaret: un portret realist", publicată în 2008, unde susține că Isus a fost fiul Mariei și al unui legionar Roman, iar Iuda nu l-a trădat pe Hristos, ci i-a urmat doar instrucțiunile.
Și îngerul Gabriel i s – a arătat Mariei (din ebraică – "omul lui Dumnezeu") și a informat-o că va concepe din Duhul Sfânt în mod imaculat și că fiul ei va fi Mântuitorul. Biserica Creștină sărbătorește Crăciunul Exact la 9 luni de la Buna Vestire – pe 25 Martie (7 aprilie), ceea ce duce la unele suspiciuni că acest lucru este foarte asemănător cu sarcina și, judecând după icoane, Isus este extrem de asemănător cu Gabriel. A. S. Pușkin în poezia sa" Gavriiliada " a dat o parodie a acestei povești evanghelice, pentru care a fost supus represiunii de către autoritățile țariste la denunțare.
Păstori sau magi (menționați doar în Evangheliile lui Matei și Luca) care au venit la iesle (locul de hrănire a animalelor) unde se afla Isus, de fapt, Maria a fost expulzată de Iosif pentru adulter, așa că Isus era în iesle, aceștia nu sunt alții decât agenți ai împărăției Parth (numită atunci Persia, Iranul modern), care era în război cu Roma, iar Palestina era un teritoriu pentru care se purta un război deschis și secret. Regele Iudeilor de Atunci, Irod, era un protejat al Romei, iar parții au încercat să-l convingă să coopereze, dar au eșuat. Apoi au început să caute un nou rege printre copiii născuți. Acest obicei străvechi, de exemplu, a fost păstrat în budism, iar Irod, după ce a aflat despre el de la Magi (Mt. 2:2), trimis să omoare pruncii (acest lucru este menționat doar în Matei), iar "Sfânta Familie" a fugit în Egipt. Dar dacă pornim doar din logica gândirii religioase, atunci cum să explicăm de ce s-au dus deloc la el!? A fost necesar să mergem direct la destinație!
Fecioara Maria a născut la timp un prunc, care a fost numit Isus și căruia magii (Matei 2,1-12), sau păstorii (Luca 2,8-18), adică agenți ai parților deghizați, au venit să se închine. Maria este un nume nu numai de la Mariam ("doamna mării" este un cuvânt Aramaic, comparați cu numele de origine latină – Marina – marea), dar și de la Maria – amară, iubită, încăpățânată – de origine ebraică, așa că cei îndoliați au fost chemați în Est. De exemplu, trei Maria, adică cei care plâng, au plâns moartea lui Hristos. Există o versiune foarte neiubită de biserică și, prin urmare, o versiune puțin cunoscută a evenimentelor descrise, prezentată de istoricii clasici Iustin, Tertulian, Kelsus (Celsus), Origen, precum și în Talmud, potrivit căruia Iisus din Nazaret era fiul nelegitim al unei țărane Maria dintr-un soldat roman fugar Panter, cu care soțul ei (Iosif) după aceea, în Conform Legii evreiești, a divorțat. Un om de știință rus modern, Doctor în științe Istorice Boris Sapunov susține, pe baza metodei teoriei mărturiei, că Iisus Hristos a fost grec de tatăl său. El a compilat un portret verbal al lui Hristos și l – a trimis diferiților criminologi și antropologi, concluzia lor este aceeași-acest om aparține tipului greco-sirian. Există, de asemenea, un indiciu în acest sens în Evanghelie: atunci când există o dispută complet principială între Isus și farisei, care s-au remarcat prin evlavie ostentativă, ei, ca și cum, apropo, i-ar declara lui Isus: "nu ne-am născut din curvie", după care, în cele mai bune tradiții ale certurilor din bucătărie, urmează o tranziție instantanee la personalitate. El le-a spus: "fiii diavolului", iar ei i-au spus: "diavolul este în tine", cu care s-au despărțit /Ioan 8, 41-52/. În principiu, acest lucru este foarte posibil dacă luăm în considerare unele ciudățenii: de exemplu, Isus nu i – a permis discipolului să îngroape trupul tatălui său: "lăsați morții să – și îngroape morții" /Matei 8, 21-22/ (partii aveau o religie a zoroastrismului, unde cadavrele nu erau îngropate în pământ, ci așezate în turnuri speciale de tăcere-dakmas, unde sunt mâncate de păsări, oasele curățate sunt turnate într-o fântână adâncă din Centrul turnului, astfel încât "elementele pure" – apă, foc, pământ, aer, nu "necurat", elemente similare ale înmormântărilor sunt găsite de arheologi în cultura sintashta-Arkaim din Uralul de Sud). Și cum rămâne cu a cincea poruncă a lui Moise: "Cinstește pe tatăl tău și pe mama ta…",– pe care Mântuitorul însuși îl citează puțin mai târziu /Matei, 19, 19/. Sau"un câine viu este mai bun decât un leu mort"? În Avesta, cartea principală a zoroastrianismului, în prima carte a Vendidad, două capitole sunt dedicate câinelui și diverse prescripții despre cum să tratezi un câine, pentru uciderea unui câine, urmează o pedeapsă mai severă decât pentru uciderea unei persoane. Câinele, aparent, era un animal totemic printre vechii Indo-europeni.
În orice caz, este foarte posibil ca copilăria lui Isus să fie departe de a fi fără nori. Parțial,acest lucru este indicat de celebrul "nu există profet în patria sa" /Matei,13, 57; Luca, 4, 24/, și parțial de atitudinea neprietenoasă, ca să spunem cu blândețe,față de mama și frații Săi (Isus avea frați) /Matei,12, 46-50/. Teza Neprihănitei Concepții a fost adoptată abia la al treilea Sinod Ecumenic din 431 .
Chiar și umbra suspiciunii de nelegitimitate ar putea otrăvi foarte mult viața unui mic evreu și, în acest caz, personalitatea lui Hristos, fiind formată într-un mediu de înstrăinare generală și, cu condiția chiar și o mică predispoziție ereditară.
Având în vedere faptul că Mântuitorul a prevăzut totul și s-a ales pe sine doisprezece ucenici-Apostoli, putem spune cu siguranță că Iuda Iscarioteanul a împlinit nu numai și nu atât voința satanică /Luca 22, 3/ cât "providența lui Dumnezeu", și poate uman (cu alte cuvinte, o provocare bine concepută). Indicații indirecte în acest sens: fraza lui Isus: "Ce faci, fă-o repede "/ Ioan, 13, 27/, și adresa" prieten", când totul este deja clar (deși totul era clar pentru el înainte), când Iuda a adus poporul" cu săbii și mize " și un scop destul de evident/Matei, 26,50/. Poate că aceasta include și "sărutul lui Iuda" și sinuciderea sa ulterioară /Matei, 27, 3-5/. Adică, pe baza celor spuse, Iuda Iscarioteanul poate fi o figură mai tragică decât se crede de obicei. Adevărat, Isus a spus și apostolilor:" unul dintre voi este diavolul " (un mincinos și tatăl minciunii) /Ioan 6, 70/. Iuda Iscarioteanul (Iuda – din ebraică idn sau Adam – un bărbat, Iscariot – din ebraică Ish Cariot – un bărbat dintr – un Cariot), "ish" – un soț, un bărbat, "ishsha" – dosl. un țăran sau o soție. Unul dintre cei 12 apostoli ai lui Iisus Hristos, care, printr – un acord prestabilit, a jucat rolul de trădător pentru a crea aparența persecuției de către autoritățile romane și preoții evrei împotriva sectei creștinilor în curs de naștere (rolul psihologic al unui "suferind") și pentru a-i excita pe evrei să lupte împotriva asupritorilor-nobilimea și cuceritorii străini. Predicile sunt interesante:" cel care nu este cu mine este împotriva mea "/Matei, 12, 30/"…Cine nu este împotriva ta este pentru tine (apostolilor) " /Marcu, 9,40/. Pe de o parte, "…este mai convenabil ca o cămilă să treacă prin urechile acului decât ca un om bogat să intre în Împărăția lui Dumnezeu" și, imediat, "este imposibil pentru oameni, dar totul este posibil pentru Dumnezeu."Matei, 19, 23-26". «…oricine este supărat pe fratele său în zadar este supus judecății "(Matei 5:22), și apostolilor care au căzut sub mâna fierbinte: "o generație necredincioasă și coruptă! Cât timp voi fi cu tine? Cât timp o să te mai suport?.."Matei, 17, 17. Unii comentatori ai Evangheliei înțeleg prin cuvântul "cămilă" o frânghie groasă de navă; alții, înțelegând literalmente cuvântul" cămilă", înseamnă prin urechile acului una dintre porțile din zidul Ierusalimului, foarte îngustă și joasă. Cel mai probabil, această expresie este un vechi proverb evreiesc care arată imposibilitatea de a realiza ceva (G. Dyachenko, dicționar complet Slavonic bisericesc, Moscova. 1900, p.209).
Istoricii СКАЧАТЬ