Klinkt dat als een opwindende zaak? Dat is het wel! Prijsontwikkelingen spelen de belangrijkste rol in de day trading. Deze prijsontwikkelingen kunnen echter ook zeer gevoelig zijn. Als er bijvoorbeeld negatief nieuws wordt gepubliceerd, kan dit een sterke invloed hebben op de prijsontwikkeling. U merkt nu al dat u als daghandelaar een zeer hoog risico op verlies loopt. Om deze reden vraagt u zich waarschijnlijk af of day trading überhaupt wel een echt beroep is.
Net van tevoren: het kan worden beschouwd als een echt beroep! Maar waarom is er geen opleiding of studie nodig voor daghandel? Waarom verwacht het beroep van daghandelaar zoveel kennis, maar geen beroepskwalificatie? Wat maakt deze hobby, het vak of ook het tijdverdrijf zo interessant en hoe kun je ermee beginnen als je er niets van weet? Deze en vele andere vragen worden in deze gids voor beginners beantwoord.
Basiselementen
Om te overleven op de beurs, is het belangrijk om een aantal basisprincipes te leren. Veel beginners duiken in de daghandel zonder zich goed voor te bereiden. Helaas zijn deze niet erg succesvol. Het volgende hoofdstuk is belangrijk voor u om succesvol te zijn.
Basisinformatie over de beurs
De beurs verhandelt aandelen, grondstoffen zoals goud en zilver, obligaties en rentetarieven. De prijzen op de beurs variëren zeer sterk, zodat er geen vaste prijzen vooraf zijn. Maar wie kan er op de beurs kopen? Iedereen kan als koper of verkoper deelnemen aan de beurs. Iedereen kan dus deelnemen aan de beurshandel, meestal langs elektronische weg. Waar aandelen vroeger in fysieke vorm werden geleverd, worden ze tegenwoordig slechts virtueel verhandeld. Om ervoor te zorgen dat alles eerlijk en transparant is, zijn er vaste regels en bedrijven die de transacties op de beurs controleren. In principe is de beurs niet meer dan een markt waar aanbiedingen om te kopen en verkopen worden samengebracht en afgewikkeld via derden.
Voor de onwetenden zijn aandelen een soort loterij. Als je geluk hebt, win je meteen de hoofdprijs. Als er een beetje pech is in het spel, kun je alles heel snel verliezen. Maar voor de goed geïnformeerde, de beurs is zeker geen kansspel. Er is meer aan de handel in aandelen dan de onwetende denken. Als iemand een aandeel koopt, wordt hij in theorie ondernemer. Een aandeel is een aandeel in een onderneming. Wie een aandeel in een bedrijf koopt, wordt mede-eigenaar van het bedrijf, dus hij bezit een klein stukje van de grote taart. Hij bezit dus een deel van het fabrieksterrein, een fractie van de machines en zelfs een deel van de geproduceerde goederen. Een aandeel certificeert de waarde van dit bedrijfsaandeel en wordt daarom ook wel een waardepapier genoemd.
Maar hoe kan een aandeel geld verdienen? Als het goed gaat met het bedrijf - waarvan u aandelen heeft gekocht - krijgt de aandeelhouder een deel van de winst. De aandeelhouder neemt zo deel aan het succes van de onderneming. De mede-eigenaar ontvangt dus een deel van de winst die één keer per jaar wordt gegenereerd - een dividend. Als de onderneming het economisch gezien steeds beter doet, worden de aandelen van de ondernemingen ook steeds gewilder, zodat de koers van de aandelen van de onderneming stijgt.
Natuurlijk moet je ook rekening houden met de slechte tijden. Natuurlijk, als de zaken van het bedrijf slechter gaan, zal de aandeelhouder dat ook merken. Als de winsten dalen, kan de uitbetaling ook worden verlaagd. Als de onderneming zelfs maar verlies lijdt, zijn de aandelen van de onderneming meestal een impopulaire investering. Omgekeerd daalt de koers van het aandeel.
Zoals u kunt zien, de beurs heeft weinig gemeen met een loterij. De aandeelhouder zit dus in dezelfde achtbaan als het bedrijf en ervaart op elk moment de economische ups en downs. Uiteraard heeft de aandeelhouder ook een aantal rechten. Zo kan hij bijvoorbeeld één keer per jaar de Algemene Vergadering van Aandeelhouders bijwonen en samen met de aandeelhouder beslissen wat de volgende stap is. Zij kunnen ook kritiek leveren op het management van de onderneming en helpen bij het bepalen van het bedrag dat als dividend moet worden uitgekeerd.
Hoeveel geld heeft de aandeelhouder te besteden? In principe is één aandeel voldoende om aandeelhouder te worden. Hij kan dus al met een heel klein bedrag zijn zegje doen. Klinkt vrij eenvoudig, nietwaar? Voor veel mensen kan de beurs een puinhoop zijn, maar dat is het niet. Stel je een markt voor. U ziet verse groenten en fruit te koop aangeboden. Normaal gesproken wordt aan elk product een prijskaartje bevestigd, maar het is mogelijk om op een dergelijke markt te handelen. Wanneer mensen langzaam op weg naar huis zijn en de handelaren zich van hun producten moeten ontdoen omdat ze deze de volgende dag misschien niet meer kunnen eten, kunnen de handelaren de groenten en fruit tegen een lagere prijs verkopen. Dat is de typische markt, maar zo tikt de beurs aan. De prijs wordt bepaald op basis van het beschikbare aanbod en de bijbehorende vraag. De mensen die op de beurs handelen, kopen echter minder fruit en meer aandelen, grondstoffen, obligaties, obligaties, voedsel zoals suiker en koffie of zelfs elektriciteit.
Op de financiële markten worden de betalingen uitgevoerd door handelaren, die zich moeten houden aan regels die onderworpen zijn aan een streng toezicht van de Duitse overheid en andere speciale autoriteiten. Deze autoriteiten willen eenvoudigweg de mogelijkheid uitsluiten dat fraudeurs grote schade kunnen veroorzaken. De beurs gaat zelden over voedsel en het gaat vooral over aandelen in waardevolle bedrijven met banen en sociale verantwoordelijkheid.
Tegenwoordig zijn aandelen niet echt aanwezig of tastbaar. Dit betekent: Effecten veranderen slechts virtueel van eigenaar. Veel zaken worden digitaal en elektronisch afgewikkeld, zodat een effect van de ene effectenrekening naar de andere verandert. De aankoopprijs wordt daarom gedebiteerd van de ene rekening en gecrediteerd op de andere rekening. Op de beurs gebeuren veel dingen alleen elektronisch. Vroeger werden de aandelen van de aandeelhouders aan hen geleverd; nu worden de aandelen van alle aandeelhouders binnen een onderneming verzameld en geregistreerd in één enkel collectief certificaat. Dit document wordt vervolgens opgeslagen op een neutrale plaats, het verzamelpunt voor de effecten.
Alle transacties lopen nu alleen nog maar op de computer. Zelfs de aandelenkoersen worden elektronisch doorgegeven. Het directe contact tussen koper en verkoper vindt niet meer plaats. In Duitsland zijn er echter nog enkele beurzen waar de brokers direct ter plaatse te vinden zijn, maar dit systeem zal in de loop der tijd aan belang inboeten en uiteindelijk uit de beurs worden verdreven.
Wat is Daytrading?
Daghandel verwijst naar de aan- en verkoop van financiële instrumenten binnen een dag. Dit is de naam die wordt gegeven aan beurstransacties op één dag. Als verschillende posities worden geopend of gekocht en gesloten of weer verkocht in slechts een paar uur, minuten of zelfs seconden, wordt dit proces daghandel genoemd. De mensen die winst proberen te maken met snelle aankopen en verkopen en kleine prijswijzigingen worden daghandelaren genoemd. De daghandelaar is dus in de zin van de belegger. Een ander woord voor ultrakorte handel in de tijd van een paar uur, minuten of seconden heet scalping.
Nu stel je jezelf waarschijnlijk een zeer belangrijke vraag. U vraagt zich zeker af waarom het zo belangrijk is voor een daghandelaar om gekochte posities op dezelfde dag te verkopen? Het hele spektakel dient een speciaal doel: de dag dat handelaren prijsverschillen willen voorkomen die moeilijk te berekenen zijn, de zogenaamde gaps. Deze koersverschillen ontstaan precies wanneer de posities 's nachts worden aangehouden.
Daghandel wordt gewoonlijk uitgevoerd met hooggewaardeerde afgeleide financiële producten. Bijvoorbeeld in de vorm van CFD's en Forex trading. Het handelen in CFD's wordt een derivaat genoemd. Het afgeleide effect is een effect waarvan de waarde, of liever gezegd het rendement afhankelijk СКАЧАТЬ