Название: Nunc dimittis
Автор: AAVV
Издательство: Bookwire
Жанр: Документальная литература
Серия: Nexus
isbn: 9788491345091
isbn:
En el camp de la història de la cultura i de la literatura, compta amb aportacions dedicades majoritàriament a obres i autors medievals i moderns (crítica textual, llengua literària, documentació històrica, etc.), que posen de manifest la seua formació humanista. Un esment especial mereixen els seus estudis sobre la tradició textual del Llibre dels feits del rei en Jaume (2014-2015), text que ha estudiat i editat en versió filològica i amb actualització lingüística en col·laboració amb Vicent J. Escartí. Els estudis dedicats a la història de la llengua abracen tot l’espectre cronològic del català. Entre aquests, destaca Aportacions a l’estudi del català literari medieval (2018).
Ha alternat les publicacions científiques amb nombrosos treballs de caràcter divulgatiu (articles, conferències, presentacions, informes, intervencions en taules redones, entrevistes i col·laboracions periodístiques...). Ha publicat articles a revistes científiques, com Estudis Romànics, Zeitschrift für Katalanistik, Gutemberg-Jahrbuch, Els Marges, Quaderni Ibero-Americani, Rivista Italiana di Studi Catalani, Afers, eHumanista, Dialogoi, Arxiu de Textos Catalans Antics, Catalan Review, Historical Catalan Review, L’Espill, Llengua i Literatura Catalanes, Revista Valenciana de Filologia, Estudis Baleàrics, L’Avenç, Boletín de la Sociedad Castellonense de Cultura, L’Aiguadolç, Serra d’Or, Quaderns de Filologia, Sharq Al-Andalus, Revista de Filología Románica, Butlletí de la Reial Acadèmia de Bones Lletres de Barcelona; en revistes de divulgació, com Saó, Alba, Caràcters, Mètode, La Rella, L’Ullal, El Temps, Cresol, El Mirall; en periòdics, com Levante, El País, El Punt, El Mundo i, de manera molt freqüent, en els llibres de festes de Benicolet, d’on és cronista oficial, i de la Pobla del Duc, sempre entenent la divulgació com una part necessària, indefugible, del seu quefer intel·lectual.
Darrerament ha estat nomenat professor emèrit de la Universitat de València (1-9-2018) i Fill Predilecte de Benicolet (18-12-2018).
1.Sanchis Guarner amb el ja doctor Antoni Ferrando, el seu primer doctorand, al Departament de Lingüística Valenciana després de la lectura de la tesi doctoral (juliol de 1976).
2.Antoni Ferrando, Francesc de Borja Moll, Emili Casanova i Lluís B. Polanco, després de visitar el Palau de la Generalitat aprofitant l’assistència del filòleg mallorquí a l’homenatge de la Universitat de València a Manuel Sanchis Guarner (17 de maig de 1982).
3.Al claustre de la Universitat de València del carrer de la Nau amb Germà Colon, investit doctor honoris causa (octubre de 1984).
4.Antoni Ferrando felicita Joan Fuster per la investidura com a doctor honoris causa per la Universitat de Barcelona (2 d’octubre de 1984). (Foto: Cortés. Arxiu Joan Fuster, Sueca.)
5.Amb Joan Coromines en la seua visita a València (1985).
6.Amb diversos companys dels departaments d’Alacant i València, amb motiu de la visita de Joan Coromines. De dalt a baix i d’esquerra a dreta: Joan Ponsada, Francesc Ferrer Pastor, Antoni Ferrando, Rafael Alemany, Joseph Gulsoy, Joan Coromines, Lluís Alpera, Jaume Pérez Muntaner, Jordi Colomina, Vicent Escrivà, Lluís B. Polanco, Vicent Simbor, Carme Barceló, Enric Balaguer i Joan Ramon Borràs (1985).
7.Emili Casanova i Antoni Ferrando, dos joveníssims companys des dels inicis de la creació del Departament, en una visita a Granada (1985).
8.Ferrando va presidir l’Àrea d’Història de la Llengua del II Congrès Internacional de la Llengua Catalana. En la imatge, pronunciant el discurs inaugural a Poblet (1986).
9.Amb Albert Hauf i Curt Wittlin en una sessió dels Premis Octubre (1992).
10.Apadrinant Antoni M. Badia i Margarit en l’acte d’investidura com a doctor honoris causa per la Universitat de València (16 d’octubre de 1992).
11.Antoni Ferrando, al paranimf de la Universitat de València, rep de mans del rector Ramon Lapiedra la medalla de la Universitat de València i el títol honorífic per a Joan Fuster en un acte pòstum (23 de novembre de 1992).
12.Al claustre del carrer de la Nau amb el rector Ramon Lapiedra i l’escriptor Enric Valor el dia de la seua investidura com a doctor honoris causa. D’esquerra a dreta: J. V. Martínez Luciano, M. Baldó, C. Morenilla, M. Pérez Saldanya, Ramon Lapiedra, Enric Valor, Vicent Escrivà, Antoni Ferrando, Albert Hauf i Pere Riutort (30 de novembre de 1993).
13.La Secció Filològica de l’IEC. D’esquerra a dreta: A. Ferrando, J. Argenté, J. Veny, V. Pitarch, J. Mallafré, J. Moran, J. Miralles, M. Màyer, J. Rafel, P. Verdaguer, M. Àngels Anglada, A. M. Badia i Margarit, M. Teresa Cabré, J. Roca-Pons i Aina Moll (juny de 1995).
14.Com a director de l’Institut Uni versitari de Filologia Valenciana, Ferrando visità, amb Vicent Pitarch, el president de la Generalitat de Catalunya Jordi Pujol (1997).